برای نهایی کردن خرید از طریق تماس و یا واتس آپ با ما در ارتباط باشید. خانگی : حیدری 09126040486 آرایشی و برقی بهداشتی : پناهی 09182383080

معرفی کامل قطعات و بخش های مختلف دستگاه اسپرسوساز

144 بازدید
Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

معرفی کامل قطعات و بخش های مختلف دستگاه اسپرسوساز

اسپرسو یک نوع قهوه ایتالیایی است که امروزه محبوبیت جهانی دارد. در واقع اسپرسو همان عصاره ی غلیظ قهوه است. اسپرسوساز، دستگاهی است که عصاره قهوه را می گیرد. فرآیند درست کردن اسپرسو در دستگاه اسپرسوساز یک فرآیند پیوسته و سریع است. اسپرسوساز آب داغ با فشار زیاد را از بین ذرات قهوه عبور می دهد. سپس عصاره ی قهوه گرفته شده و در پایان یک اسپرسو خوشمزه درست می شود. برای اسپرسوسازی باید دمای آب تقریبا بین 91 تا 96 درجه سانتی گراد و فشار تقریبا 9 بار باشد. دستگاه اسپرسوساز از بخش ها و قطعات مختلفی تشکیل شده است. هر کدام از بخش ها و قطعات اسپرسوساز، نقشی اساسی در فرآیند درست کردن اسپرسو دارند. این اجزا و قطعات با هماهنگی کامل و بی نقص به یکدیگر مربوط هستند.

قطعات و بخش های اساسی اسپرسوساز عبارت اند از:

  1. محفظه بدنه اسپرسوساز
  2. سبد فیلتر اسپرسوساز
  3. پرتافیلتر یا دسته گروپ اسپوسوساز
  4. تمپر و پیمانه اسپرسوساز
  5. هد گروپ اسپرسوساز
  6. شاور هدگروپ اسپرسوساز
  7. نازل بخار آب اسپرسوساز
  8. نوک (افشانه) نازل بخار اسپرسوساز
  9. میله خروج آب گرم اسپرسوساز
  10. مخزن آب اسپرسوساز
  11. دیگ بخار آب اسپرسوساز
  12. پمپ اسپرسوساز
  13. فشارسنج اسپرسوساز
  14. سینی چکه اسپرسوساز
  15. سینی جمع کننده آب برگشتی اسپرسوساز
  16. دکمه ها ی اسپرسوساز
  17. لامپ های کوچک اسپرسوساز
  18. آسیاب اسپرسوساز
Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

محفظه بدنه اسپرسوساز، بیشترین بخش دستگاه اسپرسوساز را تشکیل می دهد. محفظه بدنه ی اسپرسوساز معمولا یک جعبه فلزی یا پلاستیک فشرده است که قطعات داخل آن یا روی آن قرار می گیرند.

محفظه بدنه اسپرسوساز

محفظه بدنه اسپرسوساز، بیشترین بخش دستگاه اسپرسوساز را تشکیل می دهد. محفظه بدنه ی اسپرسوساز معمولا یک جعبه فلزی یا پلاستیک فشرده است که قطعات داخل آن یا روی آن قرار می گیرند. قطعاتی مانند دیگ بخار، المنت ها، موتور، برد فرمان و … داخل محفظه ها قرار می گیرند. قطعاتی مانند پرتافیلتر، هدگروپ، نازل بخار، خروجی آب گرم، سینی ها، دکمه ها، فشار سنج و … روی محفظه اسپرسوساز تعبیه شده اند. نقش محفظه اسپرسوساز، حفاظت و نگهداری قطعات همچنین زیبایی است. در مورد محفظه بدنه اسپروسوساز، فاکتورهایی مانند طراحی زیبا، رنگ، جنس، مقاومت و استحکام بسیار مهم هستند.

سبد فیلتر اسپرسوساز

سبد پرتافیلتر یکی از اجزای اسپرسوساز است که در داخل آن قهوه ریخته می شود. در واقع سبد پرتافیلتر یک ظرف کوچک رنده مانند است. قهوه در داخل پرتافیلتر ریخته می شود. سپس سبد پرتافیلتر داخل پرتافیلتر قرار می گیرد. اندازه قطر سبدهای فیلنر معمولا 53 میلی متر و 58 میلی متر است. سبدهای 58 میلی متری در اسپرسوسازهای صنعتی و حرفه ایی کاربرد دارند.

پرتافیلتر یا دسته گروپ اسپرسوساز

پرتافیلتر یا به اصطلاح دسته گروپ، یک قطعه ی دسته مانند است. سبدفیلتر زمانی که پر از قهوه شود در داخل پرتافیلتر قرار داده می شود. سپس پرتافیلتر به هد گروپ وصل می شود. پرتافیلتر معمولا دارای یک یا چند دهانه خروجی برای ریختن اسپرسو هستند. همچنین پرتافیلتر یک گیره دارد که به کمک آن سبد فیلتر درون آن قرار می گیرد. باید همواره دقت کرد که همواره سایز پرتافیلتر متناسب با سایز سبد فیلتر باشد.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

یکی دیگر از قطعات اسپرسوساز، تمپر است. تمپر در دستگاه اسپرسوساز، قطعه ای شبیه قاشق است. این قطعه از دو بخش، پیمانه و تمپر تشکیل شده است.

تمپر و پیمانه اسپروسوساز

یکی دیگر از قطعات اسپرسوساز، تمپر است. تمپر در دستگاه اسپرسوساز، قطعه ای شبیه قاشق است. این قطعه از دو بخش، پیمانه و تمپر تشکیل شده است. با پیمانه، قهوه در سبد فیلتر ریخته می شود. معمولا هر پیمانه ظرفیتی به اندازه 9 الی 11 گرم قهوه می گیرد. با یک پیمانه قهوه اصطلاحا یک شات اسپرسو درست می شود. بخش دیگر قطعه ی قاشق مانند، تمپر است. وقتی که قهوه پیمانه شد، در داخل سبد فیلتر ریخته می شود. با کمک تمپر، قهوه در سبد فیلتر فشرده می شود. به عبارت دیگر وسیله ای که عمل فشردن قهوه یا به اصطلاح تمپ کردن را انجام می دهد، تمپر می گویند. در تمپ کردن قهوه دقت کنید که بیش از اندازه به قهوه فشار وارد نکنید. زیرا اگر قهوه زیاد فشرده شود، عصاره گیری خوب انجام نمی شود و قهوه می سوزد.

هد گروپ اسپرسوساز

یکی از بخش های مهم اسپرسوساز در فرآیند عصاره گیری قهوه، هد گروپ است. هد گروپ مجموعه ایی از چند قطعه است که به پرتافیلتر وصل می شود. در هد گروپ، آب داغ خارج می شود و روی قهوه ی داخل سبد پرتافیلتر ریخته می شود. آب داغ با فشار بالا باعث عصاره گیری قهوه می شود و در پایان اسپرسو درست می شود. در پایان، اسپرسو از پرتافیلتر به داخل فنجان ریخته می شود.

شاور هدگروپ اسپروسوساز

شاور یک توری یا صفحه منفذدار است که قسمت زیرین هدگروپ است. شاور اسپروسوساز باعث می شود آب داغ به صورت یکنواخت روی قهوه ی داخل پرتافیلتر توزیع شود. گاهی شاور اسپرسوساز را صفحه حمام یا صفحه دوش نیز می نامند.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

یکی از پرکابردترین بخش های اسپرسوساز، نازل بخار است. نازل بخار یک قطعه میله مانند است که بخار آب از آن خارج می شود. از نازل بخار اسپرسوساز برای فوم گیری شیر استفاده می شود.

نازل بخار آب اسپرسوساز

یکی از پرکابردترین بخش های اسپرسوساز، نازل بخار است. نازل بخار یک قطعه میله مانند است که بخار آب از آن خارج می شود. از نازل بخار اسپرسوساز برای فوم گیری شیر استفاده می شود. برای فوم گیری توسط اسپرسو، ابتدا شیر درون ظزفی ریخته می شود. سپس نوک (افشانه) نارل بخار درون شیر قرار داده می شود. سپس دکمه نازل بخار را روشن می کنیم. حالا بخار با فشار مناسب از نازل وارد شیر می شود. پس از مدت کوتاهی شیر حالت کف مانند می گیرد.  در این حالت به اصطلاح فوم شیر آماده است. از فوم شیر در تهیه نوشیدنی هایی مانند کاپوچینو ، لاته و … استفاده می شود. مشخص است که وجود نازل بخار یک آپشن مهم و کاربردی برای یک دستگاه اسپرسوساز است.

افشانه (نوک) نازل بخار اسپرسوساز

در نوک نازل بخار، قطعه کوچکی دارد که اصطلاحا آن را افشانه یا نوک نازل بخار گفته می شود. در واقع افشانه نازل بخار قطعه کوچکی با یک یا چندین سوراخ است. بخار از این منافذ خارج می شود. نوک بخار ممکن است یک یا دو یا سه یا چهار سوراخ  داشته باشد. وجود هر کدام از این سوراخ ها در افشانه اسپرسوساز باعث می شود، آب در الگوهای مختلفی پخش شود.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

در اسپرسوساز یک بخشی وجود دارد که آب گرم از آن خارج می شود. وجود میله خروج آب گرم باعث می شود از آب گرم برای سایر نوشیندنی ها یا حتی شستن فنجان ها و… استفاده کرد.

میله خروج آب گرم اسپرسوساز

در اسپرسوساز یک بخشی وجود دارد که آب گرم از آن خارج می شود. وجود میله خروج آب گرم باعث می شود از آب گرم برای سایر نوشیندنی ها یا حتی شستن فنجان ها و… استفاده کرد. پس وجود این قطعه باعث می شود که اسپرسوساز کاربرد بیشتری دشته باشد. لازم به ذکر است که بعضی از اسپرسوسازها، خروجی آب گرم دارند و برخی دیگر ندارند.

مخزن آب اسپرسوساز

بدون شک آب ضروری ترین عنصر در هر دستگاه اسپرسوسازی است. پس همواره باید آب مورد نیاز اسپرسوساز تامین شود. در بیشتر اسپرسوسازها مانند اسپرسوساز های خانگی معمولا مخزنی به عنوان منبع آب برای ذخیره ی آب وجود دارد. در بعضی از اسپرسوسازها مانند اسپرسوسازهای کافی شاپ ها، روزانه تعداد فراوانی اسپرسو تهیه میشود. پس در اسپرسوسازهای کافی شاپ ها به آب همواره نیاز است. در نتیجه اسپرسوسازهای حرفه ایی موجود در کافی شاپ ها معمولا به آب لوله کشی وصل می شوند. ولی در اسپرسوسازهای معمولی همان مخزن آب، کفایت می کند. مخزن آب معمولا روی دستگاه تعبیه می شود. می توان آب مورد نیاز دستگاه اسپرسوساز را در مخزن آب ریخت. مخزن های آب در سایزهای مختلفی قرار دارند. هر دستگاه اسپرسوسازی دارای مخزنی با سایز متناسب است. معمولا روی مخزن آب اسپرسوساز دو علامت وجود دارد. علامت پایین (مینیم) نشان دهنده حداقل آب مخزن را نشادن می دهد. علامت بالایی (ماکزیمم) حداکثر آب را نشان می دهد. دقت کنید هیچ وقت آب مخزن از علامت مینیم ، کمتر نباشد. همچنین آب مخزن از علامت ماکزیمم، بیشتر نباشد. نکته ی دیگر که باید در نظر بگیرید این است که مخزن آب دستگاه اسپرسوساز باید دارای جنس مرغوب باشد.

دیگ بخار آب اسپرسوساز

دیگ بخار یکی از مهم ترین بخش های دستگاه اسپرسوسازمحسوب می شود. دیگ بخار درون محفظه بدنه اسپرسوساز قرار دارد. آب از مخزن آب اسپرسوساز به داخل دیگ بخار وارد می شود. در دیگ بخار اسپرسوساز، آب داغ شده و یا بخار می شود. آب داغ و بخار آب در دیگ بخار اسپرسوساز، نگهداری و محبوس می شود. در هنگام نیاز، بخار آب از دیگ بخار به سمت نازل بخار اسپرسوساز رانده می شود. همچنین آب داغ از دیگ بخار اسپرسوساز به سمت هدگروپ هدایت می شود. هر چه حجم دیگ بخار بیشتر باشد، مقدار بیشتری آب داغ و بخار آب ایجاد می شود. ولی هر چه حجم دیگ بخار بزگتر باشد، دیرتر گرم می شود. در بعضی دستگاه های اسپرسوساز بیش از یک دیگ بخار وجود دارد.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

پمپ قطعه ایی از اسپرسوساز است که فشار لازم برای آب را ایجاد می کند. در فرآیند عصاره گیری؛ پمپ اسپرسوساز، فشار تقریبا 9 بار را به آب می دهد.

پمپ اسپرسوساز

پمپ قطعه ایی از اسپرسوساز است که فشار لازم برای آب را ایجاد می کند. در فرآیند عصاره گیری؛ پمپ اسپرسوساز، فشار تقریبا 9 بار را به آب می دهد. پمپ های دستگاه های اسپرسوساز در دو نوع چرخشی و لرزشی وجود دارند. در ادامه مقاله، آن ها را به طور مفصل معرفی می کنیم.

پمپ لرزشی

پمپ لرزشی اسپرسوساز به صورت الکترومغناطیسی کار می کند. در ساختار پمپ لرزشی، یک آهنربا در داخل سیم پیچ فلزی قرار دارد. آهنربا نیز به یک پیستون وصل است. در هنگام کار؛ برق در سیم پیچ جریان پیدا می کند و خاصیت الکترومغناطیسی القا می شود. سپس آهنربا حرکت می کند. حرکت آهنربا باعث حرکت رفت و برگشتی (نوسانی) پیستون خواهد شد. حرکت نوسانی پیستون، فشار آب را زیاد می کند. پمپ لرزشی، فشاری تقریبا نوسانی ایجاد می کند. پمپ های لرزشی کوچک تر و ارزان تر هستند. پمپ های لرزشی در اسپرسوسازی خانگی بیشتر کاربرد دارند. زیرا دستگاهای اسپرسوسازی که دارای پمپ لرزشی هستند در جایی کاربرد دارند که به صورت دائمی مورد استفاده قرار نگیرند.

پمپ چرخشی

پمپ چرخشی اسپرسوساز حرکت مکانیکی دارد. در ساختار پمپ چرخشی، موتور یک دیسک را می چرخاند. حرکت دیسک باعث افزایش فشار آب می شود. پمپ چرخشی معمولا یک فشار ثابت برای مدت طولانی ایجاد می کند. پس با وجود پمپ چرخشی در دستگاه اسپرسوساز، می توان تعداد زیادی اسپرسو تهیه کرد. پمپ های چرخشی در دستگاه های حرفه ایی و صنعتی کاربرد دارند.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

فشار سنج یک قطعه درجه بندی شده است که روی محفظه بدنه اسپرسوساز قرار دارد. فشار سنج معمولا دارای دو عقربه است. یکی از عقربه ها، فشار دیگ بخار اسپرسوساز را نشان می دهد.

فشار سنج اسپرسوساز

فشار سنج یک قطعه درجه بندی شده است که روی محفظه بدنه اسپرسوساز قرار دارد. فشار سنج معمولا دارای دو عقربه است. یکی از عقربه ها، فشار دیگ بخار اسپرسوساز را نشان می دهد. عقربه ی دیگر فشار پمپ اسپرسوساز را نشان می دهد. همواره باید به مقادیری که فشار سنج اسپرسوساز نشان می دهد، دقت کرد. به عنوان مثال، فشار لازم برای تهیه اسپرسو باید تقریبا 9 بار باشد. بعضی از دستگاه های اسپرسوساز، فشار سنج ندارند.

سینی چکه اسپرسوساز

سینی چکه اسپرسوساز یک توری یا سینی منفذ دار است. سینی چکه اسپرسوساز در زیر فنجان ها قرار می گیرد. نقش سینی چکه این است که مایعات اضافی (مانند آب یا قهوه) از طریق منافذ آن خارج می شود و به سینی جمع کننده آب برگشتی می ریزد.

سینی جمع کننده آب برگشتی اسپرسوساز

سینی جمع کننده آب برگشتی اسپرسوساز در زیر سینی چکه قرار دارد. سینی آب برگشتی اسپرسوساز بر خلاف سینی هیچ گونه منفذی ندارد. این سینی در واقع به عنوان ظرف جمع کننده آب برگشتی اسپرسوساز معرفی می شود. آب اضافی برگشتی دستگاه اسپرسو داخل این سینی تخلیه می شود. همچنین مایعاتی که روی سینی چکه می ریزند، داخل سینی آب برگشتی تخلیه می شوند. باید دقت کرد که هر وقت سینی آب برگشتی پر شد، آن را خالی کرد.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

روی محفظه بدنه اسپرسوساز، دکمه ها (سویئچ ها) برای انتخاب عملکرد دستگاه وجود دارد. هر کدام از این دکمه ها می توانند پیچشی یا فشاری و یا لمسی باشند.

دکمه های (سویئچ های) اسپرسوساز

روی محفظه بدنه اسپرسوساز، دکمه ها (سویئچ ها) برای انتخاب عملکرد دستگاه وجود دارد. هر کدام از این دکمه ها می توانند پیچشی یا فشاری و یا لمسی باشند. تعداد و نوع دکمه ها در دستگاه های مختلف، متفاوت است. ولی ما در اینجا مهم ترین دکمه های اسپرسوساز را معرفی می کنیم.

  1. دکمه پاور اسپرسوساز
  2. دکمه ی پاور، دستگاه اسپرسوساز را روشن و خاموش می کند
  3. دکمه روشن/خاموش اسپرسو(در کنار دکمه اسپرسو معمولا شکل فنجان اسپرسو یا یک کلمه نوشته شده است. با روشن کردن این دکمه، عمل عصاره گیری یا به اصطلاح اسپرسوسازی، شروع می شود. و با خاموش کردن دکمه عمل اسپرسوسازی قطع می شود.)
  4. دکمه بخار آب اسپرسوساز(با روشن کردن دکمه بخار آب اسپرسوساز، بخار از نازل بخار خارج می شود. با خاموش کردن این دکمه، خروج بخار از نازل دستگاه، قطع می شود.)
  5. دکمه آب گرم(در دستگاه اسپرسوساز برای خروج آب گرم ، از دکمه یا اهرمی استفاده می شود. با روشن کردن دکمه آب گرم (اهرم)، آب گرم از اسپرسوساز خارج می شود. با بستن این دکمه یا اهرم، خروج آب گرم قطع می شود.)

لامپ های کوچک اسپرسوساز

روی محفظه بدنه اسپرسوساز معمولا کنار دکمه ها، لامپ های کوچکی تعبیه شده است. روشن بودن هر کدام از لامپ های اسپرسوساز، فعال بودن دکمه خاصی را نشان می دهد.

Complete introduction of different parts and parts of the espresso machine

در بعضی دستگاه های اسپرسوساز، یک آسیاب تعبیه شده است. نقش آسیاب اسپرسوساز، آسیاب کردن دانه های قهوه است. وجود آسیاب در دستگاه اسپرسو به عنوان یک آپشن تلقی می شود.

آسیاب اسپرسوساز

در بعضی دستگاه های اسپرسوساز، یک آسیاب تعبیه شده است. نقش آسیاب اسپرسوساز، آسیاب کردن دانه های قهوه است. وجود آسیاب در دستگاه اسپرسو به عنوان یک آپشن تلقی می شود.

توصیه های نیووافتی

در این مقاله سعی کردیم که نقش و عملکرد هر کدام از بخش ها و قطعات دستگاه اسپرسو را مورد بررسی قرار دهیم. هنگام خرید اسپرسوساز به کیفیت جنس قطعات توجه کنید. اگر می خواهید در خانه اسپرسوی خوشمزه ایی درست کنید یا حتی اگر میخواهید مشتریان کافی شاپ خود را راضی نگه دارید، بدون شک نیاز است که یک اسپرسوساز بی نقص خریداری کنید. در نیووافت، مدل های مختلفی از اسپرسوسازها وجود دارد که شما متناسب با نیاز خود می توانید خرید کنید. با خرید اسپرسوساز در نیووافت، خرید بی نقصی را تجربه خواهید کرد.

دسته بندی وسایل خانگی کوچک
اشتراک گذاری

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرداخت آنلاین

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین پیشنهادها و تخفیف های ما زودتر از بقیه با خبر شوید!

نماد اعتماد الکترونیک

الان حرف بزنیم ؟
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت