
کابل کواکسیال مزایا و معایب آن
کابل کواکسیال را کابل آنتن و کابل هم محور نیز مینامند. این کابل شامل دو سیم است، یکی سیم در مغز مفتولی و یک سیم به عنوان لایه مسی که در اطراف سیم مفتولی قرار دارد. توسط یک سیم ساده پلاستیکی ،این دو سیم هم از هم جدا شدند. به دلیل خاصیت عایقی که دارند ،سیگنالهای آنالوگ را با طیف گستردهای از فرکانس ها حمل میکنند. به همین دلیل است که در خطوط اتصال دهنده، فرستنده و گیرنده های رادیویی یا توزیع سیگنال های تلویزیون، اتصالات شبکه های کامپیوتری، دوربین های مداربسته و دستگاه های کنترل از راه دور، درآنتن های تلویزیون های رنگی، در اتومبیلها، هواپیماها، تجهیزات نظامی و پزشکی، اتصال به دیش های ماهواره، تمام اطلاعات شامل صدا و تصویر یا به عنوان رسانه اتصال اینترنت در انتراپرایزرها و دیناسنترها، استفاده می شود.

این کابل دارای لوله مرکزی است، که هادی الکتریکی بوده و عایق بندی دارد. با این قابلیت سیگنال ها در داخل کابل محصور شده و به این صورت از تداخل و نویز الکتریکی در سیگنال ها جلوگیری می کند.
این کابل دارای لوله مرکزی است، که هادی الکتریکی بوده و عایق بندی دارد. با این قابلیت سیگنال ها در داخل کابل محصور شده و به این صورت از تداخل و نویز الکتریکی در سیگنال ها جلوگیری می کند. کابل کواکسیال سبب میشود که انتقال سیگنال از آنتن به گیرنده ، از دکل های رادیویی به گیرنده های رادیویی ، از ایستگاههای تلویزیونی به گیرندههای تلویزیونی به نحو احسن انجام گیرد. یک نوع کابل کواکسیال میکرو هم داریم، که در تجهیزات نظامی و وسایل مربوط به اسکن فراصوت از آن استفاده می شود. کلید موفقیت این کابل، طراحی محافظ دارش است . هسته مسی آن، دیتا را به سرعت منتقل می کند. بدون آنکه تداخلات روی آن تأثیر بگذارند ،یا بر اثر عوام محیطی خراب شود. این خاصیت آن را از کابل های دیگر متمایز کرده است.
قسمتهای مختلف کابل کواکسیال
- هادی :این قسمت می تواند تک رشته، چند رشته، تابیده از جنس مس، مس قلع یا فولاد با آبکاری مس باشد، ولی معمولا از فولاد روکش دار مسی تهیه و تولید می شود.
- پیوندهای مرکزی یا بافت :این بافت معمولا ازجنس مس، مس قلع اندود، مس نقره اندود، می باشند و با توجه به نوعشان دارای یک یا دو یا سه بافته، می باشند، استفاده از پلیمر درون آن سبب می شود که از ورود رطوبت به داخل سیم جلوگیری شود.
- رسانه مرکزی :این رسانا فیلم و داده ها را انتقال می دهد.
- هادی های خارجی :این هادی ها در 4 لایه تعبیه شده است که از جنس پلیمر بوده و ایجاد محافظ برای سیم می کنند، و رطوبت به درون سیم رسوب نمی کند و امر جداسازی محافظ HF را قبل و بعد از خم شدن آسان می کند.
- محافظ یا عایق :این محافظ از جنس PE ( پلی اتیلن) سبک یکپارچه و یا از جنس پلی اتیلن اسفنجی است و ماده محافظ باید در بربر خورشید دیدگی، نور، گرما و سرما، مقاوم باشد.روکش این قسمت از PE یا PVC یک روکش بیرونی پایدار UV از هسته رسانا در حین نصب و بعد از آن محافظت می کند.بیشتر بدانید.انتقال دهنده ضروری این قسمت برای پیشتیبانی ساخته شده است و از سیم فولادی کربن گالوانیزه است که از طریق یک وب جداشونده به کابل متصل می شود.
انواع مختلف کابل کواکسیال بر اساس کاربردهای آن
- RG6 برای استفاده در تلویزیون و ماهواره
- RG11 استفاده در کابل هایی که از لحاظ مسافتی طولانی بوده و در ساختمان های مرتفع و بلند
- RG59 استفاده در دوربین های مدار بسته
- RG60 برای استفاده در تلویزیون هایی که می خواهید کیفیت تصویری بسیار بالایی داشته باشند.
انواع کابل کواکسیال
- کابل های کواکسیال Thinnet
اندازه و ضخامت این کابل ها 0.25 اینچ می باشد، دارای جنسی بسیار نرم و منعطف است که باعث می شود تا کار کردن با آن راحت باشد، این نوع سیم را می توان برای استفاده در تمام شبکه ها در نظر گرفت و جوابگو می باشد، نوع نازک این مدل می تواند بدون اینکه سیگنال ضعيف شود، سیگنال را به مسافتی به طول 185 متر انتقال دهد، امپدانس 50 اهم داشته و در دسته کابل RG58 از این مدل کابل استفاده می شود.
- کابل کواکسیال Thicknet
این کابل دارای ضخامتی 0.5 اینچی می باشد، این کابل را اترنت استاندارد، نیز می نامند، قسمت مسی داخلی این مدل کابل از نوع اولی ضخیم و بزرگ تر است، استفاده زیادی ندارند و تنها در موارد استثنایی و به عنوان ستوان مهره شبکه از آن استفاده می شود، هر اندازه ضخامت مسی داخل کابل بیشتر می باشد می توانند سیگنال ها را تا مسافت بیشتری انتقال دهند و این مدل هم چون دارای سیمی ضخیم است می تواند سیگنال را تا 500 متر جابه جا کند، پس می توان بهترین کاربرد این نوع کابل را، انتقال سیگنال به مسافت طولانی، معرفی کرد.
ضروری ترین نکات کیفی در مورد تولید کابل کواکسیال
در تولید این کابل باید کاملا دقت کرد که هادی در مرکز کابل، قرار گیرد، باید در ضمن تولید حباب در عایق نباشد و روکش کاملا به بافت بچسبد و هادی هم کاملا بدون هیچ گونه حباب و فاصله ایی به عایق چسبیده و وصل باشد و هادی مورد نظر باید عاری از هرگونه مواد خارجی مانند روغن باشد.
مزایای کابل کواکسیال
- هزینه پایین در زمان توسعه
- ظرفیت بالای انتقال و انعطاف پذیری مناسب
- قابلیت اعتماد بالا و دارای وزن کم و براحتی در هم تابیده شدن این کابلها
- دوام و پایداری بسیار عالی
- پاین بودن مخارج نگخداری
- قابل استفاده در سیستم های آنالوگ و دیجیتال
- پهنای باند نسبتا وسیع مورد نیاز اکثر سرویس های مخابراتی و انتقال مناسب تصاویر
- سادگی و نصب بسیار آسان و راحت
معایب کابل کواکسیال
- نصب مشکل این کابل نسبت به کابلهای بهم تابیده
- تضعیف فرکانس و پایین بودن پهنای باند
- نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات
سخن پایانی
در این مقاله به دنبال رائه نکاتی بودیم که بتوانیم کابل کواکسیال را به شما معرفی کنیم امیدواریم توانسته باشیم که در معرفی این مهم، به شما کمک کرده باشیم. سایت نیووافت از توجه شما سپاسگزار است.
بازدید از بخش های مختلف سایت نیووافت: